Solution dyed - Minder water, chemicaliën en energie. Preciezere en consistentere kleuren

Polyester is een kernmateriaal voor Snickers Workwear. Waar mogelijk hebben we gekozen voor een duurzamer verfproces voor polyester, datdat solution dyeing, of dope dyeing. Dit levert polyesterstoffen op met uitstekende, langdurige kleurprestaties, die zijn geverfd in een duurzamer proces waarbij het water- en energieverbruik aanzienlijk lager is in vergelijking met het traditionele verven per kledingstuk. Daarnaast zijn voor dit proces ook minder chemicaliën nodig en produceert het minder CO2-uitstoot.

Consistente kleuren

Polyester solution dyed biedt een superieure kleurechtheid en een nauwkeurig verfsysteem voor kleur matching en consistentie. Dit betekent dat er geen kleurvariaties zijn tussen verschillende productie batches.

Het kleurpigment wordt aan de grondstof toegevoegd voordat het een vezel wordt, en wordt vervolgens gesponnen tot garen. Hierdoor wordt de kleur volledig opgenomen in het garen - in plaats van op de garenvezels te liggen, wat het geval is met traditionele verfstoffen. Het betekent tevens dat de kleding niet zal afgeven en zeer goed bestand is tegen verbleken door de zon.