Onze chemische voetafdruk beperken

Er zijn, zoals voor alle textielproductie, chemicaliën nodig om materialen bij de fabricage van onze producten. In de zoektocht naar het minimaliseren van onze totale chemische impact, en niet alleen voor de eindproducten, vinden wij het belangrijk om de werkzaamheden van onze leveranciers op een manier aan te sturen die het milieu, de fabrieksarbeiders en de consumenten beschermt. Het is niet gemakkelijk om elke schakel in de textielproductieketen volledig te volgen, maar een gestructureerde aanpak zal ons naar dit doel leiden. Daarnaast erkennen we dat we een verantwoordelijkheid hebben om onze leveranciers bewust te maken van onze gezamenlijke chemische voetafdruk.

Chemicaliën management

Snickers Workwear is onderdeel van de Hultafors Group. Om ervoor te zorgen dat de chemische wetgeving wordt nageleefd, hebben we voor de gehele Group een lijst met limitatieve stoffen (RSL) ontwikkeld, die alle leveranciers in ons productieproces moeten ondertekenen. Het is onze ambitie om alleen te werken met genomineerde leveranciers voor alle materialen en afwerkingen die in onze producten worden gebruikt. Dit verhoogt de transparantie en controle van de componenten in onze producten en zorgt voor naleving. Een proactief chemicaliën management is gunstig voor zowel de mensen die binnen onze toeleveringsketen werken als de gebruikers van onze producten.

Premium materialen voor premium producten

We selecteren de meest geschikte componenten voor elk product, zonder in te leveren op chemicaliën compliance. Ons eigen leverancierswaarborgingsproces brengt ons een heel eind. Daarnaast werken we vaak met materialen die gecertificeerd zijn volgens OEKO-TEX Standard, een wereldwijd uniform test- en certificeringssysteem, of leveranciers die voldoen aan de onafhankelijke Bluesign norm, een certificering voor de textielindustrie die zich richt op wettelijke naleving op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid.

Lid van Sweden Chemicals Group/RISE

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van chemicaliën en milieu, zijn we lid van de Swedish Chemicals Group van RISE (Research Institutes of Sweden). Via ons lidmaatschap hebben we toegang tot de nieuwste wetgeving en onderzoek rond textielchemicaliën, chemische databanken en ondersteuning en hulp bij het beheer van wetgeving. De steun van dit instituut is toekomstgericht. Dit houdt in dat we inzicht krijgen in en ons kunnen aanpassen aan nieuwe wetgeving ruim voordat deze van kracht wordt.

Lid van de Vereniging van Zweedse Textielimporteurs

We zijn ook lid van de Vereniging van Zweedse Textielimporteurs, een branchevereniging voor Zweedse bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van textiel, lederwaren, kleding en schoenen. Dit orgaan voorziet ons van handelsgerelateerde wetgevingsinformatie, chemische ondersteuning en andere informatie over hoe we onze duurzaamheidsinspanningen kunnen voortzetten.