“We willen de industrie uitdagen”

Dit is de ontwikkelingsmanager die grenzen verlegt om voorop te lopen, die nooit wil stoppen met het creëren van slimme werkkleding en die al 15 jaar gepassioneerd is over Snickers Workwear.

Interview

Henry Lundberg

Met grote stappen, twee treden tegelijk, neemt Henry Lundberg de trap in het hoofdkantoor van Snickers Workwear. Hij is hier met collega's (op gepaste sociale afstand) om de laatste details voorafgaand aan een lancering af te stemmen.

“Mijn voortdurende passie voor het merk Snickers is te danken aan de visie van het bedrijf om de producten continu te verbeteren, en uiteraard aan mijn collega's. Zij zijn, net als ik, heel duidelijk competitieve personen die graag zaken in twijfel trekken en grenzen willen verleggen. Dit zorgt ervoor dat we voorop lopen en dat onze kleding het verschil maakt voor de gebruikers en hun prestaties.” Henry weet heel goed hoe belemmerend het dragen van de verkeerde kleding kan zijn. “Als kind trainde ik langlaufen in normale kleding, omdat functionele kleding toen nog niet bestond. Ik had het altijd koud. Misschien was het die ervaring die ertoe leidde dat ik mijn hele carrière wijdde aan de kledingindustrie en ik me heb gestort op het ontwikkelen van kleding die de werkdag verbetert.”

Vanwege de ambitie van het ontwikkelingsteam om nieuwe, revolutionaire materialen uit te vinden die kunnen worden gebruikt voor slimme werkkleding, is het geen wonder dat er zich maar liefst 50 vaklieden melden om een prototype te testen. Of dat ze weinig bekende materialen uitproberen, zoals kokosnoten en vulkanisch zand, in de hoop een probleem op te lossen met stoffen die vocht absorberen en pas beginnen te werken wanneer de drager begint te transpireren.

“Ik had het altijd koud. Misschien was het die ervaring die ertoe leidde dat ik mijn hele carrière wijdde aan de kledingindustrie.”

Het shirt dat Henry vandaag draagt, het nieuwe product 8521, is net als alle andere kledingstukken in het assortiment, gebaseerd op een specifieke uitdaging; die van de professional die zich van een bouwplaats naar een tendervergadering moet haasten en er nog wel presentabel uit moet zien.

“Dit is een dun, rekbaar en ademend shirt van een materiaal dat gedeeltelijk bestaat uit gerecyclede nylon en niet kreukt. Het zal een hulpmiddel zijn dat ik ook ga gebruiken wanneer ik weer kan gaan reizen na de pandemie. Hoewel ik 14 uur heb gevlogen, in een overvolle trein en in een taxi zonder airco heb gezeten, zal ik er toonbaar en niet gekreukt uitzien wanneer ik op mijn vergadering aankom. Maar tot die tijd zal ik het vooral hier op kantoor dragen, tijdens bergwandelingen in de lente en wanneer ik van de zomer mijn appelbomen in de tuin ga snoeien. Waar ik heel erg naar uitkijk!”

Henry Lundberg

Aantal jaren bij Snickers Workwear: 15

Functie: Sales Developer Manager

Het beste aan mijn rol: Samen met getalenteerde collega's en competente managers uitdagingen aangaan met een fantastische eigen verantwoordelijkheid, gekenmerkt door precisie en innovatie.