
Maatgids – Correct meten voor een goede pasvorm
Het maken van een duurzame, functionele en ergonomische werkbroek met veel comfort is een constante uitdaging voor Snickers Workwear. Elk moment bij het maken van een broek is het resultaat van vele jaren ervaring, aandacht voor details en heeft natuurlijk bekwame en gepassioneerde specialisten nodig.
Wist je dat er 64 stukjes, 6 stofsoorten en 46 accessoiretypen nodig zijn om slechts één paar FLEXI-werkbroeken voor Snickers Workwear te maken? Daarmee eindigt het niet. Om deze te voltooien, zijn er 40.000 steken en 122 productie-minuten nodig. Klinkt vrij complex, toch?
Om meer te weten te komen over het in elkaar zetten van een werkbroek hebben wij met Margarita Kleinhofa, onze Senior Product Developer, gesproken die voortdurend op jacht is naar perfectie.
Elke stap in het maken van een broek is het resultaat van vele jaren ervaring. We besteden veel aandacht aan elk detail en elk klein deeltje is speciaal gekozen om een product te creëren dat een uitstekend comfort biedt. Zo bestaat onze FlexiWork werkbroek bijvoorbeeld uit 64 patroondelen, 6 soorten stof en 46 accessoires, zoals knopen, gespen en labels. Er zijn 184 productiestappen, 122 minuten productietijd, 59,19 meter snijlengte en 40 000 steken nodig om de broek in elkaar te zetten.
Omdat het menselijk lichaam complex is. Om de drager maximale bewegingsvrijheid te bieden en om zich niet beperkt te voelen tijdens het dragen van de kleding, moeten we een vorm construeren die het lichaam volgt, ongeacht de maat of stijl die u kiest. We willen ook de functionaliteit van de broek maximaliseren. Zakcompartimenten bijvoorbeeld, één broek heeft ten minste 16 zakcompartimenten voor verschillende doeleinden.
Ze hebben een grote impact op het product, vooral op het comfort. We overwegen altijd verschillende opties van stoffen en testen deze zowel afzonderlijk als in combinatie voordat de productie wordt gestart. Welke stof we kiezen, is van invloed op welke draad we gebruiken. We hebben naadspecificaties voor al onze naden, evenals regels voor het naaien. Als je bijvoorbeeld een trens maakt, wordt gebruikt om de zakken te versterken of de kniestukken op hun plaats te houden, gelden er verschillende regels om de stof te beschermen en er toch goed uit te zien.
Het maakt veel uit, zowel op het gebied van comfort als duurzaamheid. Als u wilt dat uw broek lang meegaat, is het belangrijk om de juiste maat en stijl te kiezen die goed past bij uw lichaam en voor uw beroep. Het heeft ook invloed op de ergonomische functies zoals de plaatsing van de kniestukken en zakken. Een broek die goed bij je past, beperkt je niet tijdens de werkdag, integendeel, ze helpen je door elke beweging te volgen, ongeacht de werkhouding.
Volgens mij is het geheim dat het zo veel meer is dan het aan elkaar zetten van een paar lappen stof. Het is een teaminspanning die bestaat uit toegewijde mensen, heel veel kennis en uitgebreide ervaring. Een goede werkbroek is het resultaat van alle positieve energie die erin is gestoken. Er is niet één recept voor 'de perfecte broek', alle stijlen zijn uniek.
Functie: Senior Product Developer bij Snickers Workwear.
Familie: Echtgenoot en twee dochters. "Mijn man is een timmerman, dat is handig want hij is eindgebruiker maar geeft me ook advies.”
Woonplaats: Tukums in Letland op loopafstand van de fabriek.
Achtergrond: Werkt in textiel sinds 1990. Begonnen als een ingenieur / technoloog in een kleine fabriek voor werkkleding. Kwam in 2003 bij Snickers Workwear als boekhouder en heeft sindsdien functies bekleed als productietechnoloog, kledingtechnoloog en kwaliteitsbeheerder.