Beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën

EN 13034 iconEN 13034

Het specificeren van de eisen voor kleding met beperkte bescherming tegen vloeibare chemicaliën, EN 13034 richt zich op beroepen en situaties waarin de drager weg kan lopen van de risico-omgeving en zich relatief gemakkelijk en snel kan ontdoen van de kleding. Typische beroepen zijn chauffeurs van tankwagens met benzine en servicetechnici die af en toe omgaan met smeermiddelen, zuren etc. Voor zwaardere omgevingen met hogere risico's, is kleding vereist die meer bescherming biedt.

Classificatie type 6 verwijst naar de volledige chemische overalls, terwijl type PB verwijst naar gedeeltelijke lichaamsbescherming, bijvoorbeeld jacks en broeken. Volgens de ontwerpvereisten van de norm moet het kledingstuk geen elementen bevatten die vloeibare chemicaliën kunnen opvangen of vast kunnen houden op het oppervlak van de stof (zoals onbeschermde zakken).

LET OP! Omdat vloeibare chemicaliën vaak ontvlambaar zijn moet de gebruiker anti-statische kleding dragen voor optimale bescherming, alsmede vlamvertragende kleding. EN 13034, EN ISO 11612 en EN 1149 vormen een geweldige combinatie voor dit doel.