Partner login

De wind te slim af!

Snickers Workwear - Nederland

Wind zorgt werkelijk voor afkoeling. De wind zorgt ervoor dat de temperatuur aanzienlijk daalt, zelfs op een droge en heldere dag, en dat heeft invloed op je lichaamswarmte en comfort. Daarom is het belangrijk om voorbereid te zijn zodat je warm blijft.

Factoren die van invloed zijn op je keuze van werkkleding bij wind

Net als bij alle andere weersomstandigheden zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden wanneer je je aankleedt voor een winderige werkdag. Afhankelijk van het seizoen kun je kiezen voor een basislaag om warmte van binnenuit op te bouwen of een basislaag die vocht transporteert. Of misschien is het handiger om een shelljack aan te trekken dat je gemakkelijk uit kunt doen wanneer de wind gaat liggen. Natuurlijk is de tijd ook van belang. Hoe langer je werkt, hoe hoger de eisen aan de winddichte technologie in het kledingstuk. Zoals altijd speelt je lichaamswarmte ook een belangrijke rol voor het comfort. Wat je aan moet trekken is afhankelijk van de werkzaamheden die dag – laagintensief of actief?

Lichtgewicht windproof jack

Wees de wind te slim af in deze superlichte windbreaker die in je zak past. Een perfecte aanvulling op je fleece of trui in winderige omstandigheden. Het is duurzaam, waterafstotend en altijd bij de hand.
Met een verstelbare taille en manchet in de mouwen voor betere bescherming tegen de wind.

1900 LiteWork, Windbreaker Jas

Werkelijke temperatuur versus gevoelstemperatuur

Het kan lastig zijn om je op de goede manier aan te kleden voor werk in winderig weer omdat de wind de gevoelstemperatuur beïnvloedt en het kouder aanvoelt dan de thermometer aangeeft. Wanneer je werkt in winderige omstandigheden is het daarom belangrijk dat je bewust bent van het verschil tussen de werkelijke en de gevoelstemperatuur. Als het buiten bijvoorbeeld 0 °C is met een wind van 10 m/s is de gevoelstemperatuur -7 °C. Als het buiten +10 °C is met een wind van 18 m/s is de gevoelstemperatuur +5 °C. Dat is met andere woorden een behoorlijk verschil bij de keuze van je werkkleding.

Winddicht is niet hetzelfde als niet-ventilerend

Net als bij regenkleding is het ademende vermogen van je werkkleding belangrijk voor je comfort, ook bij winderig weer. Het mag tegenstrijdig klinken: je wilt geen wind binnen laten maar het kledingstuk moet wel ademen. Maar zo is het precies. Wanneer je hard werkt moet de werkkleding het vocht dat je produceert af kunnen voeren zodat je je comfortabel blijft voelen. Maak er een gewoonte van om altijd te kijken naar de ademende eigenschappen van de werkkleding om te zorgen dat deze je lichaamswarmte kan ventileren.

Winddicht – zo werkt het

Er zijn verschillende manieren om een kledingstuk winddicht te maken en te voorkomen dat de wind je afkoelt. Om te zorgen voor maximale bescherming tegen de wind kan de stof gecoat of gelamineerd worden of er kan een apart membraan (bijvoorbeeld Windstopper®) worden gebruikt.

Winddichte kledingstukken kunnen een fantastische ventilatie bieden, zelfs tijdens zware werkzaamheden. Om je comfort nog verder te garanderen hebben veel van onze winddichte kledingstukken een hoge, windbeschermende kraag om je hals tegen de wind te beschermen.  

Ontdek meer ↓

Blijf droog in de regen

Droog en comfortabel blijven in de regen draait allemaal om het kiezen van de juiste regenkleding. En wat het juiste is, hangt af van de werkintensiteit en hoe lang je aaneengesloten in de regen werkt.

Wanneer je hard aan het werk bent is ook het ademende vermogen belangrijk voor het ventileren van je lichaamswarmte. Hoe langer je in de regen werkt, des te strenger zou je moeten letten op de waterproof capacitieten van je kleding.

Leer meer over regenkleding

Blijf warm als het koud is

Om je warm te kleden wanneer het koud is lijkt zo simpel, maar kan vaak wat extra aandacht gebruiken. Want als je hard werkt en begint te zweten en vervolgens iets rustiger aan doet, koelt het vocht rondom je lichaam af waardoor je al snel begint te rillen van de kou.

Wat je dan nodig hebt is geavanceerde ventilatie en de mogelijkheid om de warmte van je lichaam te reguleren en controleren. Dat is precies wat je krijgt als je in drie lagen Snickers Workwear kleedt en kunt rekenen op uitzonderlijke functionaliteit en draagcomfort.

Leer hoe je warm blijft als het buiten koud is

Vraag het ons