Partner login

Blijf droog in de regen

Snickers Workwear - Nederland

Droog en comfortabel blijven in de regen is vooral een kwestie van de juiste soort regenkleding die bij de werkzaamheden past. De keuze is afhankelijk van diverse factoren, van het soort regen tot hoe intensief je werkt en hoeveel uur je buiten doorbrengt.

“Wat moet ik dan aantrekken als het regent?”

Hoe je moet denken wanneer je je aankleedt voor regenachtig weer, zijn de volgende vuistregels:

 • Voor 100% waterdichtheid tijdens een hele dag actief werken in de regen kies je een waterdicht kledingstuk met getapete naden voor maximale bescherming en ademend vermogen.
 • Voor 100% waterdichtheid tijdens laag-intensief werk in stromende regen, kies je een PU-kledingstuk met gelaste naden.
 • Voor een basisbescherming tegen water kies je een kledingstuk dat waterafstotend is. Het kledingstuk houdt je droog tijdens motregen en heeft nog steeds een ademende werking.
 • Het is belangrijk wat je onder je buitenlaag draagt. Bij actieve werkzaamheden moet je ervoor zorgen dat je kleding vocht kan transporteren. Voor laag-intensieve werkzaamheden of werken bij lagere temperaturen moet je wellicht een extra laag toevoegen om het warm te krijgen.

Waterproof shell jack

De eindeloze regen maakt jou niets meer uit, je blijft gewoon doorwerken in dit comfortabele stretchy jack. Het 3-laags waterproof shell materiaal heeft getapete naden en voldoet aan EN 343.

1300 FlexiWork, Stretch Waterproof Shell Jack

Waterafstotend isolerend jack

Ontworpen om je warm te houden en je dagelijkse prestaties op het werk te verbeteren. Het is slijtvast, goed passend en waterafstotend, dit is de isolerende jas als de temperatuur daalt. Met fleece gevoerde, hoog winddichte kraag en elastische binnenmanchetten met duimgaten houden je warm, droog en comfortabel.

1100 AllroundWork, 37.5® Isolerend Jack

PU Regenjack

Versla de regen. Draag voor een droge werkdag dit volledig waterdichte, PU-gecoate regenjack met gelaste naden. Gemaakt van zacht en elastisch materiaal voor superieur comfort.

Superieure waterdichte technologie - voldoet aan EN 343 en is ontworpen met volledig waterdichte naden, waardoor vochtinjectie voor 100% bescherming wordt voorkomen.

8200 PU Regenjack

De keuze van bescherming is afhankelijk van de situatie.

Neem een moment de tijd om te beoordelen wat het risico is dat je nat wordt tijdens de werkdag voor je beslist wat voor soort regenkleding je aantrekt. Wat zegt het weerbericht, is er kans op stromende regen, buien of motregen? Ga je laag-intensief of actief werk doen? En tenslotte, hoe lang ben je blootgesteld aan de regen, gaat het om minuten of uren? Langere werkdagen vragen meer van de werkkleding en de waterwerende technologie in het kledingstuk. Deze zaken zijn belangrijk voor jou om zo droog en comfortabel mogelijk te blijven; ook wanneer de hemel zich opent.

Vergeet de ventilatie niet.

De ademende werking van je werkkleding is net zo cruciaal voor je comfort als de bescherming tegen water, vooral tijdens intensieve werkzaamheden. Een kledingstuk met een goed ademend vermogen transporteert het vocht dat je produceert van de huid weg. Maak er een gewoonte van om te kijken naar de ademende kenmerken van het kledingstuk. Het ademende vermogen wordt bepaald door twee factoren; enerzijds de ademende werking van de stof en anderzijds de geïntegreerde functies voor ventilatie, zoals ritsen of delen van mesh.

Ook het comfort van je onderbenen is belangrijk.

Water komt niet alleen vanuit de hemel, het vindt ook zijn weg langs je benen omhoog wanneer je buiten werkt. Daarom zijn de uiteinden van de pijpen van onze werkkleding meestal versterkt met een stof die water afstoot of absorbeert. Dit verhoogt bovendien de duurzaamheid van de broek.

Hoe kleed je in laagjes?

 • EERSTE LAAG - BLIJF DROOG OM WARM TE BLIJVEN

  Wat je naast je huid draagt, is de sleutel tot droog en geventileerd blijven. Voeg een baselaag toe die helpt vocht van je lichaam weg te voeren en, indien nodig, warmte op te bouwen.

  9409 LiteWork, Seamless 37.5® Legging
  9418 LiteWork, Seamless 37.5® LS Shirt
  217 LiteWork, 37.5® Sokken

  Lees meer over kleden in 3 lagen
 • TWEEDE LAAG - HOU DE WARMTE BINNEN

  Luchtige materialen zijn uitstekende tweede lagen, ontworpen om te isoleren door een zak lucht rond je lichaam te creëren - waardoor je warm blijft. Onze middenlagen zijn gemaakt van materialen zoals micro fleece, fleece, stapel en quilt.

  9435 Body Mapping ½ Zip Micro Fleece
  9434 Body Mapping Micro Fleece Broek
  9217 LiteWork, 37.5® Sokken

  Lees meer over kleden in 3 lagen
 • DERDE LAAG - BESCHERMING TEGEN HET WEER

  De laatste stap om je goed te bedekken, is door een hoogwaardige buitenlaag toe te voegen die betrouwbare wind- en waterbescherming biedt. Kies kleding die is aangepast aan je werkdag om ervoor te zorgen dat je droog en warm blijft in koude en natte omstandigheden.

  6901 AllroundWork, Waterproof Shell Broek
  1303 AllroundWork, Waterproof Shell Jack
  9024 FlexiWork, Stretch Fleece Beanie
  9574 Precision Protect Gloves

  Lees meer over kleden in 3 lagen

HET VERSCHIL TUSSEN WATERPROOF EN WATERAFSTOTEND

Met betrekking tot waterwerende werkkleding is het belangrijk dat je de verschillende concepten kent. Hier kun je meer te weten komen over de verschillende beschermingen en naar welke kenmerken je op zoek moet.

WATERPROOF/WATERDICHT

Waterdichte kleding is de meest veilige bescherming tegen regenachtig weer. De waterdichte stoffen bestaan uit een buitenlaag die de "naar buiten gerichte stof" wordt genoemd, meestal gemaakt van polyester met een gelamineerd membraan of een coating die voorkomt dat er water door de stof heen dringt.

Er kan een membraan tegen de buitenstof aan gelamineerd worden. Gelamineerde stoffen zijn duurzamer dan gecoate stoffen omdat een coating geleidelijk vermindert, bijvoorbeeld wanneer de stof wordt gewassen.

Waterdichtheid wordt bereikt door de binnenstof compleet dicht te sealen tegen externe omstandigheden. Hier hoort ook bij dat alle zomen en figuurnaden op een of andere manier worden getapet of geseald om te voorkomen dat het water door de gestikte delen van de stof gaat.

Voor maximaal comfort en bescherming is het kledingstuk ook ontworpen en geoptimaliseerd met een constructie die geen water doorlaat. Een voorbeeld daarvan is de hoek van de zakken.

Kenmerken:
EN 343-markering
Getapete of gelaste naden

WATERAFSTOTEND

Waterafstotende kledingstukken bieden een basisbescherming tegen water en tegelijkertijd een groter ademend vermogen. De bescherming tegen water wordt bereikt omdat de stof hydrofoob is, wat betekent dat het water afstoot na contact.

De stof wordt behandeld met een DWR (Durable water repellent) - een afwerking die ervoor zorgt dat het water druppels vormt op het oppervlak van de stof, in plaats van in de stof te dringen. Een DWR-afwerking heeft geen invloed op het ademend vermogen van de stof omdat het geen coating legt op het stoffen oppervlak. Het hecht aan de vezels van het textiel in plaats van de gaten tussen de vezels op te vullen.

Een kledingstuk kan verschillende gradaties van waterafstotendheid hebben en sommige van onze waterafstotende kledingstukken zijn gemaakt van waterdichte stof, maar hebben geen getapete naden, zoals onze Softshell-producten.

Kenmerken:
Wanneer je water morst op het kledingstuk vormt het water druppels op de stof.

Je kunt het weer trotseren

Het weer kun je niet veranderen, dat is één ding dat zeker is. Het weer is echter grillig en wisselt met de seizoenen of zelfs van uur tot uur. Dit vereist gewoonweg meer van je werkkleding.

Wees de wind te slim af

Wanneer het begint te waaien kun je maar beter opletten. Zelfs al lijkt het droog en helder, als het begint te waaien daalt de temperatuur drastisch. Als je echter de goede windproof kleding draagt blijf je warm en comfortabel.

De keuze hangt samen met de werkintensiteit en hoe lang je precies buiten bent. Als je hard werkt is ventileren vermogen belangrijk om je lichaamstemperatuur te reguleren. En hoe langer je aaneengesloten werkt, des te belangrijker wordt de mate van windproofheid.

Leer meer over bescherming tegen de wind

Blijf warm als het koud is

Om je warm te kleden wanneer het koud is lijkt zo simpel, maar kan vaak wat extra aandacht gebruiken. Want als je hard werkt en begint te zweten en vervolgens iets rustiger aan doet, koelt het vocht rondom je lichaam af waardoor je al snel begint te rillen van de kou.

Wat je dan nodig hebt is geavanceerde ventilatie en de mogelijkheid om de warmte van je lichaam te reguleren en controleren. Dat is precies wat je krijgt als je in drie lagen Snickers Workwear kleedt en kunt rekenen op uitzonderlijke functionaliteit en draagcomfort.

Leer hoe je warm blijft als het buiten koud is

Vraag het ons